HemHållbarhet

Hållbarhet  Lin och linne


» Lin är av naturen ett hållbart material. Det hindrar oss emellertid inte från att förbättra vår produktion ochleveranskedja för att minska vårt fotspår ytterligare. Hållbarhet hela vägen «

 

Därför är Lin ett mer hållbart val

Linets egenskaper gör att det är betydligt miljövänligare att odla jämfört med bomull. Linet växer där det regnar mycket och behöver därför inte konstbevattnas, vilket är en miljömässig fördel. Växterna är sällan utsatta för skadeinsekter. Därför behöver man heller inte tillföra så mycket näringsämnen för att grödorna ska växa och må bra. Lin har även en högre motståndskraft mot sjukdomar än bomull, vilket även det gör att besprutningen kan hållas nere på en mycket låg nivå.

Hållbarhet – Axlings produktansvar

Vi utvecklar kvalitetsprodukter i naturmaterial där allt är biologiskt nedbrytbart. Våra produkter håller länge och har en tidlös design vilket bidrar till en långsiktig användning och motverkar överproduktion. Användningen av lin som tyg går tillbaka till 4000 f.Kr. Lin är slitstarkt och har en lång livslängd, vilket gör det till ett av de mest hållbara tygerna. Dess hälsofördelar är många. Linne orsakar inte allergiska reaktioner, hämmar bakterietillväxt och behåller värme när det är kallt men är svalt och andas när det är varmt.

Alla Axlings linneprodukter är gjorda med lin som skördats och producerats i Baltikum – cirka 50 mil från vårt Stockholmskontor. När det är möjligt, beställer vi större och färre kvantiteter för att minska utsläppen av fossila bränslen från transporter. Vi inspirerar våra kunder, genom att uppmana dem att också lägga färre men större volymbeställningar för att bidra till att minska de negativa effekterna av transporter. Tänk om vi kan minska våra koldioxidavtryck med 50 % tillsammans. Att eliminera användningen av plastförpackningar är ett annat mål vi har satt upp. Fram tills vi identifierar ett bra alternativ till plast, arbetar vi för att minska användningen av plast. Det gör vi genom att utesluta det eller helt enkelt genom att lägga fler produkter i varje förpackning.

På grund av linets överlägsna kvalitet har det föredragits till dukning och bäddning och i kök och badrum i århundraden. Lin är relativt lätt att ta hand om eftersom det är så tåligt mot smuts och fläckar. Produkterna tål höga temperaturer och blir mjukare och vackrare ju mer de tvättas. Det kan också absorbera vatten mer effektivt än bomull. Läs mer om våra skötselråd.

 

Axlings produkter håller länge och har en tidlös design vilket bidrar till en långsiktig användning. Hållbarhet på riktigt.